Szabó Zoltán – Curriculum Vitae

A nevem Szabó Zoltán. Végzettségemet tekintve Dietetikus (BSc-2009), Okleveles Táplálkozástudományi Szakember (MSc-2012) és Sport Dietetikus (2018) vagyok. Jelenleg főállásomat tekintve a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán dolgozom, a Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézetben.

Születési hely és idő

Bővebben

Békéscsaba, 1984. június 10.

Érettségi megszerzése

Bővebben

Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, 2003.

Főiskolai diploma

Bővebben

Dietetikus BSc – 2009.

Egyetemi diploma

Bővebben

Táplálkozástudományi szakember MSc – 2012.

Posztgraduális képzés

Bővebben

Sportdietetikus – 2018.

Pályázati aktivitás

Bővebben

Különböző EFOP, TÁMOP és GINOP pályázatokban, mint szakmai lebonyolító és szakmai vezető is részt vettem.
-Összes pályázatban való aktív közreműködés 6.
-Könyvrészletek: összesen 20.
-Ebből egyetemi tankönyvfejezetek: összesen 6.

Publikációs tevékenység

Bővebben

Több mint 50 konferencia részvétel, előadás, absztrakt kötet, és társszerzői munkában való részvétel (Magyar Tudományos Művek Tárában leellenőrizhető).

Hivatásom a táplálkozástudomány

Nem vagyok önjelölt táplálkozási “guru”! Úgy gondolom, hogy a táplálkozástudományi ismeretek átadása minden szinten, az óvodáktól az idősek otthonáig, a kórházakon és fitnesztermeken keresztül egészen a háztartásokig rendkívül hasznos. Több, mint 7 éves egyetemi oktatói és két éves magánpraxisban eltöltött idő után 2019-től elindítom a husontul.hu weboldalt, azzal a céllal, hogy mindenkinek lehetősége legyen megismerni a növényi alapú étrendet, annak egészségre gyakorolt pozitív hatásait. A weboldalam legfontosabb filozófiája, hogy mindenki és bárki megismerhesse a növényi alapú étrendet (a kisiskolásoktól kezdve, az egészségügyi szakszemélyzeten keresztül, egészen az aggastyánokig), tudományos alapokra, bizonyítékokra hivatkozva. Úgy gondolom, hogy mindenki felelős az egészségéért és ha valaki szeretne lépéseket tenni azért, hogy még egészségesebb legyen, vagy éppen szeretné az elvesztett egészségét visszaszerezni, akkor a növényi alapú étrend a legjobb módja ennek. Jómagam is több éve vegán életmódot folytatok, és ennek szerves részeként követem a növényi alapú étrendet is.

E-mail

info@husontul.hu

Adatvédelem

Adatkezelési Tájékoztató

Felhasználói feltételek

Tudnivalók – Szabályzatok

Partnerek

Együttműködő Partnerek