“Elmélet nélkül tántorog a gyakorlat”

Az információrobbanás korát éljük. Mindenhonnan, információ ér el hozzánk. Ebben a “zajban” nagyon nehézzé vált megkülönböztetni egymástól a hasznos és jó minőségű ismeretanyagot a torzításoktól sem mentes, hiteltelen információktól. Ebben próbál meg segítséget nyújtani az itt található ismeretterjesztő anyag, amelyet azért gyűjtöttem össze, hogy saját szemével láthassa bárki, hogy az étrendi kérdések esetén is jó barátunk a tudomány. Célom a növényi alapú étrend előnyeinek megismertetése az olvasóval. Nem csak laikusokat de szakembereket is hívok erre a kalandos utazásra! (Az oldal folyamatos bővítés alatt áll, érdemes időnként visszanézni friss információkért!)

Saját szakmai anyagaink

A növényi alapú
étrendről

Hazánkban a növényi alapú étrendekről még napjainkig is számos tévhit és legenda kering az orvosz-szakmai körökben. A közleményben tudományos bizonyítékokkal alátámasztva derítjük fel ezeket a tévhiteket és megmutatjuk, hogy mi is a helyzet olyan népszerű kérdések kapcsán, mint a fehérjehiány, a B12-vitamin vagy a cukorbetegség.

A gyermekek növényi alapú étkezéséről

2017-ben egy rövid szakmai előszót fogalmaztunk meg a gyermekek növényi alapú étkezéséről szóló könyvben. Olyan fontos táplálkozástudományi ismeretekre hívtuk fel a figyelmet, amelyeket jó szem előtt tartani, ha valaki kizárólag növényi alapú étrendet alkalmaz gyermekénél.

Az állatifehérje-fogyasztás és egyes betegségek összefüggései

Ebben az áttekintő tanulmányban az állati eredetű élelmiszerekhez kapcsolódó potenciális egészségkárosodás mechanizmusaival foglalkoztunk. Ha érdekli, hogy miért is káros valóban a húsfogyasztás, vagy hogy miért okozhat szívbetegséget a telített zsír és a koleszterin, akkor ez a közlemény Önnek is szól.

Tudományos anyagok a nagyvilágból

Tojásfogyasztás és a szív-érrendszeri megbetegedések kapcsolatáról

Ebben a nagyszabású vizsgálatban a szerzők a tojásfogyasztás kapcsán emlegetett koleszterinszint és a szív-érrendszeri és bármely okból kialakuló halálozás kapcsolatát tekintik át.

Az Amerikai Dietetikus és Táplálkozástudományi Akadémia (AND) állásfoglalása a növényi alapú étrendről

Ebben az összefoglaló tanulmányban az ADA (Academy of Nutrition and Dietetics), a világ legnagyobb táplálkozástudományi szakembereket tömörítő szervezet állásfoglalását olvashatjuk a növényi alapú étrendekről.

A növényi alapú étrend és a sport kapcsolatáról

Ebben az összefoglaló közleményben arról értekeznek a szerzők, hogy a növényi alapú étrend kifejezetten előnyös is lehet a hosszú távú igénybevételt jelentő sportok esetében.

E-mail

info@husontul.hu

Adatvédelem

Adatkezelési Tájékoztató

Felhasználói feltételek

Tudnivalók – Szabályzatok

Partnerek

Együttműködő Partnerek