Küldetésem

Dr. Szabó Zoltán vagyok,  Dietetikus, Táplálkozástudományi Szakember, Sport Dietetikus. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán dolgozom, a Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézetben. Az egyetemi oktatói és kutatói munkám mellett négy éve foglalkozom magánpraxis keretében online táplálkozási tanácsadással. Célom, hogy mindenkinek lehetősége legyen megismerni a növényi alapú étrendet, annak egészségre gyakorolt pozitív hatásait. Legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről, egészségügyi dolgozókról vagy nyugdíjasokról, tudományos alapokra, bizonyítékokra hivatkozva, de közérthetően igyekszem átadni az egészséges növényi alapú táplálkozás alapjait.

Szakmai meggyőződésem, hogy mindenki felelős az egészségéért és ha valaki szeretne lépéseket tenni azért, hogy még egészségesebb legyen, vagy éppen szeretné az elvesztett egészségét visszaszerezni, akkor a növényi alapú étrend a legjobb módja ennek. Jómagam is több éve vegán életmódot folytatok, és ennek szerves részeként követem a növényi alapú étrendet is.

Szabó Zoltán vegán táplálkozási szakember főz

Személyre szabott dietetikai tanácsadás – miben tudok segíteni?

Ismeretterjesztő munkám mellett fő profilom dietetikusként az egyéni táplálkozási tanácsadás. Fontosnak tartom, hogy akár az egészség visszanyerése, akár fenntartása a cél, a hozzám fordulók ne szélsőséges divatdiétákat, csodapirulákat, konzerv megoldásokat alkalmazzanak, hanem egyénre szabott táplálkozási tervet követve érjék el a kívánt célt. Többek között a következő panaszokkal, célokkal szoktak hozzám fordulni:

  • Szív- és érrendszeri problémák
  • Magas vérnyomás
  • Túlsúly és elhízás
  • Inzulinrezisztencia és cukorbetegség
  • Gyulladásos bélbetegségek
  • Sportteljesítmény optimalizálás
  • Böjtök szakszerű kivitelezése
  • Komplex életmódváltás és tanácsadás

A felsorolt egészségi problémák személyre szabott, tudományosan megválasztott növényi étrend betartásával sok esetben javíthatók, visszafordíthatók. Az új szokások egy életen át biztonsággal tarthatók, hiszen a növényi alapú étrend bárki számára alkalmas lehet az egészsége fenntartására.

Hogyan működik?

Rólam mondták

“Zoltánnal mind szakmailag mind emberileg maximálisan meg vagyok elégedve. Alapos, körültekintő, figyelmes és lelkiismeretes szakember. Szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen, személyre szabott tanácsai nagyban hozzájárultak egészségi állapotom javulásához. Ezt a súlyom csökkenése és leleteim értékei is mutatják!  Sokkal energikusabb vagyok, mint korábban! Az általa alkalmazott módszer nem csak diéta igazából, hanem életmódváltás is egyben. Ez számomra sokkal fontosabb, hiszen az egészségünk hosszú távon csak így tartható fenn. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne változni, gyógyulni, egészségesebb lenni!”

— D. Szilvia

“Betartva az utasításaidat, a konzultáció után röviddel, augusztus végén megfogant a kislányunk. Ma 19 hetes várandós vagyok. Nagy boldogság ez nekünk, mert vártunk rá egy ideje. Sokat eszembe jutottak a szavaid, a konzultáció és a küldött anyag sokat segített. Köszönjük a felkészült, empatikus emberi és szakmai hozzáállásodat!”

— Dr. Sz. Nikolett

“A konzultációt szívből tudom ajánlani: nemcsak hogy helyzetreszabott információkat kaptam – nekem, többekkel ellentétben, épp híznom kellett, ami speciális helyzet, – de a kérdéseimre is választ adott Zoli”

— K. Andrea

“Zoltánt azért kerestem fel, mert “vegánról” szerettem volna teljes értékű növényi étkezésre váltani. Endometriózissal, hisztamin problémával küzdök, és célom az, hogy javítsak ezeken az állapotokon úgy, hogy a növényi étkezéssel minden szükséges tápanyagot megkapjon a szervezetem. Még csak a terápia elején járunk, de Zoltán alapos állapotfelmérésének és mindenre kiterjedő, hatékony tanácsainak köszönhetően már most markáns változásokat érzek, aminek nagyon örülök, hiszen endometriózissal küzdőként ez jelentős életminőségbeli változást okozott nekem. Örülök, hogy rátaláltam, és segítségével tovább folytathatom utam a gyógyulás, és a még tudatosabb táplálkozás felé.”

— B. Éva

“Minőségi, tartalmas konzultáción kaphattam személyre szóló javaslatokat és tanácsokat – mindezt szakmailag profi módon, a nemzetközi irodalom legfrissebb közleményeinek eredményeivel alátámasztva. Jó szívvel ajánlom Zoltánt, aki hivatására igényes, alapos, naprakész szakember.”

— Dr. L. László

„Zolihoz először az inzulinrezisztenciám miatt fordultam, majd az ő tanácsadása mellett fogant a gyermekünk és vele kezdtünk bele a hozzátáplálásba is. Minden esetben a legteljesebb képet kaptuk tőle a lehetőségeinkről és a miértekről, mindezt emberközeli és közvetlen beszélgetéseken keresztül. A tőle kapott könyvek, tanulmányok, receptek mind életünk szerves részévé váltak és már el sem tudjuk képzelni ezen gondolatok, tanácsok és ételek nélkül az életünk.”

— S. Kitti

Szabó Zoltán vegán táplálkozási szakember csoportos konzultációt tart

Tudj meg többet a növényi étrendről!

Ha érdekelnek a növényi étrenddel kapcsolatos legújabb tudományos hírek, kutatási eredmények, publikációk, tanulmányok, iratkozz fel hírlevelemre!


Különféle növényi étel alapanyagok

Ne görgess tovább! Változtass növényi étrenddel!

Elkezdem!

Egy pillanat...