Nutrients

Hogyan működik a növényi alapú étrend?

2022.02.04.

Saját összefoglaló tanulmányunkban olyan mechanizmusokat mutatunk be, amelyek részben magyarázzák a növényi alapú étrendek széleskörű pozitív hatásait. Tanulmányunkat 2021-ben a nagy presztízsű Nutrients szaklapban jelentettük meg.

Táplálkozási ajánlás környezetvédelmi és egészségügyi szempontból.

2022.02.07.

2021-ben a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programjának keretén belül elkészítettünk egy olyan táplálkozási ajánlást, amely nem csak az egyéni egészség kialakítását és hosszútávú megőrzését célozza, hanem ökológiai szempontból is kedvező. A környezetet jobban terhelő alapanyagok csökkentésén (húsok, tej és tejtermékek, tojás) és a fenntarthatóbbaknak a növelésén (zöldségek, gyümölcsök, olajok, magvak) keresztül az egészség és a […]