2022.02.07. 2021-ben a Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem programjának keretén belül elkészítettünk egy olyan táplálkozási ajánlást, amely nem csak az egyéni egészség kialakítását és hosszútávú megőrzését célozza, hanem ökológiai szempontból is kedvező. A környezetet jobban terhelő alapanyagok csökkentésén (húsok, tej és tejtermékek, tojás) és a fenntarthatóbbaknak a növelésén (zöldségek, gyümölcsök, olajok, magvak) keresztül az egészség és a […]
Saját összefoglaló tanulmányunkban olyan mechanizmusokat mutatunk be, amelyek a növényi étrend bizonyos előnyeiért lehetnek felelősek sportolóknál. A teljes értékűnövényi alapú étrend nem csak krónikus betegségek megelőzésében bír kedvező hatásokkal, hanem alkalmazása előnyös lehet a sportteljesítményre, valamint a sportolók egészségi állapotárais, legyen szó akár amatőr-, akár versenysportolókról.